Jacqueline J.M. van der Geest (1963) groeide op in Leiden en studeerde aldaar ook geneeskunde. Na het arts-examen in 1989 (cum laude) werkte ze enige tijd in een psychiatrisch ziekenhuis en bij het RIAGG in Den Haag.

 De huisartsenopleiding voltooide ze in 1993 in Nijmegen. Nadien werkte ze als huisarts in dienstverband in een achterstandswijk in Utrecht. Sinds 1999 is zij gevestigd als huisarts in Soest. Haar aandachtsgebieden zijn praktijkorganisatie en organisatie van de eerstelijnsgezondheidszorg. “Ik vind het fijn als alles in de praktijk op rolletjes loopt en zowel patiënten als medewerkers zich op hun gemak voelen.”

Naast de zorg voor onze eigen praktijk wil Mw. van der Geest ook graag bijdragen aan de organisatie van huisartsen in de regio. Zo is zij enige jaren als bestuurslid actief geweest binnen de Huisartsen Vereniging Eemland.

Momenteel is Mw. van der Geest actief als bestuurslid van de Stichting ELZIS. Deze instantie is gericht op het verbeteren van de onderlinge samenwerking binnen de eerstelijns-gezondheidszorg in Soest.

Om zich te scholen in bestuurlijke zaken zoals bovengenoemde heeft mw van der Geest  de opleiding tot kaderhuisarts ‘Beleid en Beheer’ gevolgd. Sinds 2016 staat zij ook als zodanig geregistreerd.

Naast de praktijk en de bestuurlijke verantwoordelijkheden heeft mevrouw van der Geest ook een gezin, waar ze graag haar tijd aan besteedt. De kinderen worden groter, dus zo komt er weer wat tijd voor haar hobby’s wandelen (liefst in de bergen) en zingen. Als het buiten koud is kunt u haar ook op de schaats tegenkomen.