Mijn naam is Carla Post, ik ben sinds november 2006 werkzaam als POH-somatiek (praktijkverpleegkundige voor ziektes als diabetes, astma/COPD en hart- en vaatziekten) binnen huisartsenpraktijk “de Linde”.

In 1980 heb ik de opleiding verpleegkundige-A gevolgd in het Hofpoort Ziekenhuis te Woerden.
Na het ziekenhuis ben ik gaan studeren en werken als HBO-bedrijfsverpleegkundige binnen een bedrijfsgezondheidsdienst met als werkgebied, gezondheidszorginstellingen.

Na al die jaren ervaring, ben ik minder gaan werken en lagen de prioriteiten bij mijn echtgenoot en drie kinderen. Tussentijds heb ik de DETEX opleiding, ondernemers voor de textieldetailhandel gevolgd, en een paar jaar in de mode-branche gewerkt.
Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, ik wilde toch weer de gezondheidszorg in. Tijdens mijn Post Hbo-opleiding tot Praktijkondersteuner in de Huisartsenpraktijk (POH), liep ik stage in Soest en Hilversum.

Nu werk ik drie dagen per week met veel plezier bij “de Linde”.

Mijn taken bestaan uit het ondersteunen van de huisartsen bij de zorg voor chronisch zieken. Inmiddels begeleid ik patiënten met diabetes, astma/COPD en hart- en vaatziekten. Ook preventieve onderzoeken, waarbij gekeken wordt naar een verhoogd risico op het ontstaan van hart- of vaataandoeningen behoren tot mijn taken. Denk aan mensen die roken, verhoogde bloeddruk hebben of te maken hebben met overgewicht. Als die mensen begeleiding willen hebben, kunnen ze zich wenden tot de huisartsen of de praktijkverpleegkundige. Samen met u wordt dan bekeken, welke stappen nodig zijn om het risico te verlagen.