Mw. S.Bruns en Mw. Y.Verhoog – Praktijkondersteuners GGZ

Ik ben Ymke Verhoog en op de dinsdagen ben ik naast Mw Suzan Bruns een van de twee praktijkondersteuners geestelijke gezondheidszorg (POH-GGZ).

Wanneer u psychische klachten heeft, kan uw huisarts u naar mij verwijzen. Dit kunnen uiteenlopende klachten zijn zoals bijvoorbeeld nervositeit, angst, somberheid, rouwverwerking of klachten door overbelasting. Ik neem dan de tijd om naar u te luisteren en de klachten te begrijpen. Samen kunnen we kijken wat u wilt en nodig heeft, zodat u weer goed in uw vel komt te zitten. In de folder over de POH-GGZ kunt u hier meer over lezen.

Ik heb psychologie gestudeerd en een vervolg opleiding gedaan tot gezondheidszorgpsycholoog. De afgelopen jaren heb ik gewerkt als GZ-psycholoog  en als POH-GGZ. Ik vind het belangrijk dat mensen zich op hun gemak kunnen voelen en ik hoop een prettige sfeer te creëren, waarbij u zich gehoord voelt. Zodat we samen kunnen kijken wat er nodig is.

Voor afspraken en informatie kunt u terecht bij de assistentes in De Linde. De kosten worden vergoed vanuit de basis zorg. Het gaat dus niet ten koste van uw eigen risico en u hoeft dus niet bij te betalen.


Mijn naam is Suzan Bruns en ik werk op de maandag als POH-GGZ bij de Linde. Als Praktijkondersteuner GGZ ben ik er voor de patienten met psychische klachten.

Binnen de praktijk werk ik met volwassenen maar ook juist graag met kinderen en jongeren vanwege mijn achtergrond als Orthopedagoog. Mijn werk bestaat uit het begeleiden en behandelen van verschillende psychische problemen zoals (specifieke) angst, somberheid en burn-out klachten. Ook problemen in relaties en omgaan met moeilijke gebeurtenissen zijn een belangrijk onderdeel van mijn werk.

Naast behandeling van psychische klachten is het ook mijn taak samen met de patient een inschatting te maken of het nodig is om door te verwijzen. Aan de Universiteit van Amsterdam heb ik Orthopedagogiek gestudeerd. Daarna heb ik een uitgebreide cursus Cognitieve Gedragstherapie voor volwassenen gevolgd. Vervolgens nog specifiek de opleiding POH-GGZ om mijn huidige functie goed uit te kunnen voeren. Cognitieve Gedragstherapie gebruik ik vaak in de gesprekken met patienten. Welke negatieve gedachtes spelen een rol bij het ontstaan van psychische klachten. En hoe kun je dit veranderen?

Voor afspraken en informatie kunt u terecht bij de assistentes in De Linde. De kosten worden vergoed vanuit de basis zorg. Het gaat dus niet ten koste van uw eigen risico en u hoeft dus niet bij te betalen.

Comments are closed.