Vraag
Kan ik zomaar wisselen van huisarts? Kan ik altijd dezelfde huisarts krijgen?

Antwoord
Bent u ingeschreven als patiënt bij een andere huisarts in Soest en wilt u van praktijk wisselen, dan kunt u onder voorwaarden bij onze praktijk terecht.

Dit kan alleen als u in de postcodegebieden 3761, 3762 of 3764 woont, en als u tevoren een kennismakingsgesprek met een der artsen voert. Hierin zullen wij u vragen waarom u van huisarts wilt wisselen, en wat u van ons als uw nieuwe huisarts verwacht. Tevens zullen wij u altijd vragen uw oude huisarts persoonlijk te melden waarom u wilt veranderen van huisarts. U wordt pas ingeschreven in onze praktijk als uw oude huisarts op de hoogte is, en liefst ook akkoord is.

Wilt u een vaste arts? Dat kan!
Als u het plezierig vindt om steeds bij dezelfde arts te komen, dan willen wij u graag terwille zijn. Omdat alle artsen in de praktijk part-time werken, is het wel nodig dat u ruim tevoren belt voor een afspraak.

Mocht u een klacht hebben waarmee u niet lang kunt of wilt wachten, dan kunnen wij in overleg met u kijken bij welke arts u het snelst terecht kunt. Voor spoedafspraken kunnen wij helaas niet altijd rekening houden met uw voorkeur qua huisarts. Komt u voor eenzelfde klacht nog een keer bij de huisarts terug, kies dan altijd voor een afspraak bij de huisarts die u ook de eerste keer geholpen heeft. Dat voorkomt dubbel werk.